Inefficiëntie van Man United helpt Liverpool met 3-0 overwinning in oefenwedstrijd

Columbia (VS), 4 aug. Manchester United leed een teleurstellende 0-3 nederlaag tegen Liverpool in de laatste oefenwedstrijd van het team in het Williams-Brice Stadium.

Als Erik ten Hag hoopte op een prestatie die de voetbalshirt ronaldo kids gereedheid van zijn team voor de eerste competitieve wedstrijd van het seizoen, de Community Shield van volgende week tegen Manchester City, liet zien, dan hadden de eerste paar minuten in South Carolina hem aangemoedigd.

De Reds kwamen het snelst uit de valkuilen in de beginfase, waarbij ze Liverpool hardhandig onder druk zetten op de helft van de tegenstander en goede vroege schietkansen creëerden voor Amad en Mount.

Maar het waren de Merseysiders die de leiding namen, toen een mooie dummy van Fabio Carvalho Casemiro in het strafschopgebied van United misleidde, waardoor de Portugees een schot op doel kon afvuren. De daaropvolgende poging werd van richting veranderd, waardoor Andre Onana hulpeloos in de hoek van het doel belandde.

In plaats van de Reds de wind uit de zeilen te nemen, leek dat slechte stukje geluk hen te inspireren. De volgende 10-15 minuten zagen een spervuur ​​van United-aanvallen, te beginnen met een heerlijke chip die Casemiro over de Liverpool-verdediging tilde, zodat Mason Mount erop kon rennen. Het schot van de zuiderling werd goed geblokt door de borst van Caomihin Kelleher, maar de kansen bleven maar komen.

Maar Liverpool strafte United’s verspilling opnieuw af, met nog 10 minuten te gaan in de helft. Uitstekende vaardigheid van Mohamed Salah hielp de Egyptenaar om Toby Collyer te ontwijken aan de linkerkant van de Reds, en de Anfield-legende speerde een slimme lage bal over het zesmetergebied van United, zodat Curtis Jones binnen kon tikken.

De Reds creëerden genoeg kansen om de wedstrijd gelijk te trekken voor het uur, met Casemiro, Scott McTominay en Will Fish die allemaal dichtbij kwamen, maar in plaats daarvan duwde Liverpool’s klinische afwerking United nog verder op drift. Toen Conor Bradley’s cutback Diogo Jota bereikte, deed Onana het goed om de poging van de Portugees van dichtbij te pareren, maar de bal ging los bij linksback Tsimikas, die de bal van amper een meter afstand binnenschoot.

“We zijn erg blij met het resultaat. voetbalshirts kevin de bruyne We hebben een paar hele mooie doelpunten gemaakt, maar ik denk niet dat we genoeg controle over de wedstrijd hadden, omdat United ons meer dan een paar keer bedreigde. Het is een 3-0 overwinning, maar de score had vanavond ook anders kunnen zijn”, zei de nieuwe hoofdcoach van Liverpool Slot tegen verslaggevers in het interview na de wedstrijd.

“Er waren gemengde gevoelens, zou ik zeggen. Ik denk dat ik positieve dingen heb gezien, maar de manier waarop we doelpunten tegen krijgen, daar zijn we natuurlijk niet blij mee. Liverpool is natuurlijk een erg goede ploeg. Ze zijn erg agressief en ze hebben veel doelpunten kunnen maken, dus ze deden het erg goed. Maar de manier waarop we doelpunten tegen kregen, daar zijn we niet blij mee”, zei United-manager Erik Ten Hag.